Padbol

News

Annulatie regels en werkwijze

Onze nieuwe huisregels voor het annuleren van een reservatie & de werkwijze, bekijk het hier snel!

>

Coronavirus: Update 19/10

Samen elkaar beschermen 💪

>

Agenda

Er zijn geen geplande evenementen.

Wat is PADBOL?

Padbol bestaat uit een mix van sporten, met vleugjes padel, tennis, squash, voetbal en volleybal. Net als bij padel wordt het gespeeld op een rechthoekig veld (6 x 10 meter) omgeven door glas aan beide zijden in een U-vorm, en maken de wanden onderdeel uit van het spel. Een wedstrijd wordt altijd 2 versus 2 gespeeld, waarbij het spelverloop zelf sterk lijkt op volleybal. De bal mag immers pas overgespeeld worden na minstens 2 en maximum 3 uitgewisselde balcontacten tussen de teamgenoten. Uitzonderlijk mag de bal na 1 balcontact worden overgespeeld:

  • Als de speler gebruik maakt van de glazen wanden op zijn speelhelft om de bal over te spelen
  • Als de speler zich in de rode zone bevindt, wat een 1 meter breed gebied is aan weerszijden van het net

Enige wat je nodig hebt om te spelen is een voetbal. Voor de rest mag je gans je lichaam in de strijd werpen, uitgezonderd je handen en armen. Personen met een basis aan voetbaltechniek hebben natuurlijk een streepje voor, maar niets wat onoverkomelijk is. Padbol is immers een sport die in teamverband én tactisch wordt gespeeld, wat het zeer toegankelijk maakt voor alle leeftijden en geslachten.

Aan de beschrijving alleen al merk je dat de sport zeer attractief is, zowel om te spelen als om naar te kijken. Wedden dat je er meteen aan verkocht bent?

Hoe speel je het?

Easy peasy lemon squeezy! Of toch niet? Maak je wegwijs in deze nieuwe hype en bestudeer snel de regels in het onderstaande filmpje!

PADBOL op Arenal?

The next best thing kan eindelijk gespeeld worden in België! Onze 2 terreinen wachten vol ongeduld op de Ronaldinho’s, Messi’s en ook wel de Fellaini’s van deze wereld om hun (on)kunde te demonstreren!

Deelnemen aan Europese tornooien PADBOL?

In de loop van 2020 worden tornooien georganiseerd doorheen gans Europa. Wil jij de Belgische kleuren verdedigen? Hou dan zeker onze website en sociale media in de gaten, want voor elk tornooi wordt een Belgische afvaardiging gestuurd, met telkens de EXCLUSIEVE selecties op Arenal!

Bekijk hieronder snel al even hoe het onze Belgische helden vorige winter verging op het Belgische luik van deze tour!

X